Стоун-терапія в Perfect Banya & SPA

Стоун-терапія в Perfect Banya & SPA

Серед процедур, що користуються популярністю, у Perfect Banya & SPA у Хмельницькому не останнє місце займає стоун-терапія, для когось-це прекрасний спосіб відпочити та розслабитися, а комусь ця процедура зовсім не знайома.

Саме для тих, хто знаходиться у групі “незнайків”, сьогодні розкажемо про виникнення, суть та користь стоун-терапії.

Стоун-терапія - це особливий вид масажу, що виконується камінням різної температури, який прийшов до нас зі сходу. Ще у давні часи у Месопотамії лікарі викладали на тіло хворого невеликі гарячі камінці, а американські індійці вірили у те, що каміння-це результат взаємодії чотирьох основних стихій. Начеб-то, створене землею, каміння поглинало енергію сонця, води та вітру, тому було енергетично заряджене і мало лікувальні властивості. Японські монахи використовували тепле чорне каміння для підтримання тепла, прикладаючи їх до живота після прийому їжі. Згідно традицій, не можна було забагато їсти за один раз, тому в пояс, прив'язаний навколо талії, клали 1-2 камінця, щоб довший час відчувати насичення їжею. В Китаї використання гарячого каміння сягає своїм корінням часів династії Чанг (2000-1500р до н е), де гаряче каміння використовували для розслаблення м'язів та зменшення больових відчуттів.

Стоун-терапія у вигляді, який відомий нам сьогодні з'явилася не так давно. У 1993 році американка Мері Нельсон Хенніган запатентувала власний спосіб лікування за допомогою каміння. Згідно її методу використовується 54 теплих , 18 холодних та 1 камінь кімнатної температури. Що за каміння, для чого, яким чином? Давайте по порядку. При масажі використовують підігріті та охолоджені камінці, обов'язково гладкі та сплющені. В якості теплого каміння найчастіше виступає базальт-темний камінь вулканічного походження, що здатний тривалий час зберігати температуру, який накопичує у собі мікро-та макроелементи, залізо та магній. Холодне каміння-це прохолодні шматки мармуру. В залежності від температури та інтенсивності масажу можна отримати розслабляючий та тонізуючий ефект.

В чому полягає процедура? Сеанс стоун-терапії триває, у середньому, 60 хвилин. Перед початком масажу на тіло наноситься масло. Застосовують різноманітні масла-оливкове, виноградних кісточок, кунжутне, мигдальне. Інколи до базового масла додають ефірне(чайного дерева, грейпфрутове, апельсинове і т д). Все залежить від Ваших бажань та смаків, адже для нас необхідно створити відповідну атмосферу для того, щоб Вам було комфортно, приємно та затишно. Починають з масування гарячим камінням. Їх викладають у певному порядку, починаючи зі стоп, далі гомілки, стегна, вздовж хребта, шия і т д. рухи повинні бути плавні та повільні. Тепло від нагрітого каміння діє не лише на поверхні шкіри, а й проникає у глибші шари, стимулює приток крові, кровообіг та лімфообіг, збагачує тканини киснем. Після цього застосовують холодне каміння, Ви відчуваєте контраст температур, що і є основною перевагою такого виду масажу, адже холод провокує звуження судин, тонізацію організму. Таким чином, повторюючи зміну каміння, через деякий час Ви перестаєте відчувати різницю і розслабляєтеся. В яких випадках стоун-терапія буде корисною? Якщо Вас турбує безсоння, хронічна втома, головні болі, дискомфорт та біль у суглобах, шиї, спині, міалгії-така процедура саме те, що потрібно. В чому ж полягає користь дії різних температур в поєднанні з масажем? Покращення кровообігу, зниження м'язових болей, підвищення імунітету, очищення пор, виведення токсинів та надлишку рідини з організму, розслаблення тіла, покращення психоемоційного стану-все це Ви отримуєте під час процедури. Та існують деякі протипокази, про які не варто забувати! Гострі інфекційні захворювання, будь-які новоутворення, вагітність, шкірні та неврологічні захворювання-стани, при яких варто відмовитися від стоун-терапї.

Чекаємо Вас у банному комплексі Perfect banya & SPA, аби відчути унікальність цієї процедури на собі. Стоун-терапія справді не має аналогів, адже дозволяє досягнути локального дозованого нагрівання чи охолодження окремих частин тіла, а відсутність загального впливу контрастних температур при проведенні процедури, дозволяє зменшити навантаження на серцево-судинну та дихальну системи.