Масаж стоп в Perfect Banya & SPA

Масаж стоп в Perfect Banya & SPA

Значну частину нашого життя ми проводимо на ногах. Це, така собі, опора нашого тіла і вона зазнає постійних навантажень, котрі можуть призвести не лише до втоми, а й до інших, більш серйозних, порушень.

До того ж, відомий факт - на стопі знаходиться безліч нервових закінчень, які відповідають усім органам та системам нашого організму, тому -це ще один привід потурбуватися про здоров'я своїх ніг. Яким чином, запитаєте Ви? Один із найкращих способів укріпити та розслабити тіло-це масаж і ноги не є виключенням. Позбутися втоми та важкості у кінцівках, укріпити м'язи та активувати роботу усіх органів та систем можна завдяки масажу стоп, котрий професійно виконують фахівці у Perfect Banya & SPA у Хмельницькому.

Стопа - це частина нашого організму, яка містить максимальну кількість нервових закінчень (більше 60 тис) - біологічно активних точок, що є проекцією органів на стопу. Саме тому масаж стоп - такий дієвий засіб у боротьбі з багатьма проблемами. Насправді, це зовсім не молода практика, історія виникнення рефлекторного впливу на стопу сягає 4 тис років.

Ще китайські лікарі допомагали своїм пацієнтам, використовуючи не лише акупунктуру, а й техніку рефлекторного впливу на точки стопи, а перші згадки знайдені у китайському трактаті по медицині 221-206 р до н е., де на схемах із зображенням людського тіла, були показані ці самі точки на стопах. Цікаво, що у деяких працях стародавніх часів, стопу називали «другим серцем», тобто однією з найважливіших частин тіла. Навіть створювались наукові роботи, що грунтувались на дослідженні саме стопи. Так, у 1913 році американський лікар, Вільям Фіцжеральд, запропонував свій метод лікування «foot zone therapy» -« терапія ділянки стопи». В Америці така практика почала активно застосовуватися близько сорока років тому, як один із методів комплексної медицини, особливістю якої є відмова від сучасних ліків та оперативних втручань. Але, по-справжньому оцінили дієвість такої методики після того, як вдалося вилікувати артрит у священника за допомогою рефлекторного впливу на стопу.

Це все історичні факти, а тепер повернімося до сьогодення. Рефлекторні точки-що це? Це місця скупчення нервових закінчень. Яким чином можна на них впливати? Масаж-доступний та дієвий метод. Де зробити процедуру масажу стоп якісно у Хмельницькому? Perfect Banya & SPA до Ваших послуг. Давайте поговоримо про те, чому сьогодні-це не менш актуально ніж у минулому. Справа в тому, що природня стимуляція нервових закінчень, яка відбувалася раніше (ходьба босоніж по нерівній поверхні землі, камінні), в появою дарів цивілізації істотно зменшилась. Чому? Велика кількість транспортних засобів, гарного стану доріг та, банально, взуття знизило до мінімуму необхідність та можливість ходити босоніж, тобто стопа ізольована від подразників. Тому саме масаж-заміна фізіологічної стимуляції нервових закінчень.

Масаж стопи має загальнозміцнюючу дію та допомагає позбутися стресу. Особливо актуальним вплив саме на цю ділянку тіла буде для людей, котрі в силу особливостей професійної діяльності багато часу проводить на ногах чи, наприклад, для красунь-жінок,які полюбляють підбори. В таких випадках масаж стоп дозволить зменшити неприємні відчуття у кінцівках та зміцнити м'язи. Та, загалом, масаж стоп-це одна з тих процедур, котра майже не має протипоказів і буде корисною у будь-якому віці. Така процедура дозволяє покращити сон, позбутися втоми, змешити застійні явища у кінцівках, нормалізувати крово-та лімфообіг, зменшити набряки, допомагає розслабитися, зменшити тривожність та відчути заряд бадьорості. Впливаючи на таку маленьку ділянку тіла можна «прокачати» весь організм, усі його органи та системи. Але, все-таки, найкращий ефект від масажу стоп Ви отримаєте тоді, коли він буде виконаний у складі комплексної процедури від професіоналів своєї справи у Perfect Banya & SPA.

І кілька слів про обмеження. Не варто виконувати процедуру, якщо наявні будь-які пошкодження шкірних покривів, інфекційні захворювання, тромбоз, тромбофлебіт, підвищення температури та артеріального тиску, новоутворення.

Усі органи та системи нашого організму функціонують нормально за належного догляду за ними. Наші ніжки та стопи-опора усього тіла , котрій, часто, ми не приділяємо необхідної уваги. Сподіваємося, що нам вдалося обгрунтувати її важливість та чекаємо Вас у Perfect Banya & SPA у місті Хмельницький для масажу стоп, ніг та усього тіла в цілому. Ми подаруємо Вам гарний настрій та заряд бадьорості усьому тілу.