Російська баня в Perfect Banya & SPA

Російська баня в Perfect Banya & SPA

Шалений ритм сьогодення залишає відбиток на емоційному та фізичному стані кожної людини, саме тому усі намагаються віднайти місце та час, де можна було б розслабитися, ні про що не думати та відпочити.

Хтось заряджається енергією інтенсивними тренуваннями у спорт залі, хтось відвідує танці, а комусь необхідний тотальний релакс, що, швидше, наганяє сон, а ніж дарує заряд бадьорості. Ідеальним способом “змити” з себе всю втому на негатив, у прямому та переносному сенсі, стане лазня у банному комплексі Perfect banya & SPA. Чому? Відповідна атмосфера та процедури впливають на Ваш організм в цілому-на шкірний покрив, внутрішні органи, емоційний стан. Зміна температур та вологості спочатку активує всі органи та системи, так би мовити, тонізує організм, після чого наступає відчуття цілковитого релаксу.

Хоча існує безліч типів бань та саун, що відрізняються деякими особливостями роботи та впливом на організм, найчастіше, коли мова заходить про баню, у нас виникає асоціація з російською парною. І це не дивно, адже саме російська баня з'явилася десятки років тому і є притаманна для нас територіально. Але існує певна відмінність тієї парної з 18-19 століття та сучасної російської лазні, про що сьогодні і поговоримо.

У давні часи, лазня виконувала декілька функцій: тут можна було помитися та погрітися, оздоровитися, поспілкуватися з друзями та знайомими. Особливістю “бань із минулого” було те, що вони будувалися без димоходів, тобто вогонь нагрівав складене гладке, плоске каміння, а дим виходив через отвір у стіні чи стелі. Розжарене каміння використовували для підігріву води та повітря. Не дивлячись на те, що дим розповсюджувався у приміщенні, у правильно збудованій бані кіптяви на стінах не було. Для підтримання оптимальної температури повітря, на розжарене каміння виливали воду або відвари трав. Саме після початку використання трав'яних відварів з'явилася думка про лікувальні властивості бані. Головною особливістю справжньої російської бані вважався “легкий пар”, який досягався правильною температурою та вологістю повітря. У такій атмосфері організм поступово прогрівався, після чого людина лягала на верхні лави слідом за паром, що підіймався до верху. Вважалося, що вдихаючи “легкий пар”, відбувалася своєрідна інгаляція дихальних шляхів, а масаж віником, що також є невід'ємним атрибутом справжньої лазні, виганяв з організму хворобу. Варто зазначити, що під поняття “легкий пар” підпадає температура 50-70 градусів та вологість 40-60%, за таких показників тіло дуже повільно прогрівається, а все, що вище та нижче цих показників, відповідно, виходить за рамки цього поняття. Але, так як ще з давніх давен людина сама могла контролювати температурний режим у лазні, кожен створював для себе власну комфортну атмосферу. Найчастіше парна будувалася на краю лісу або біля водойми, а матеріалом для неї слугували колоди з хвойних порід дерев. Приблизно у другій половині 20 століття побутувала думка, що російська баня та фінська сауна-брати-близнюки. Вважається, що саме у цей час у Фінляндії було створено комерційний проект компактної та електричної бані, але невміння якісно ізолювати ТЕНи, робила її небезпечною. Саме тому для уникнення можливих нещасних випадків з ураженням струмом, була придумана легенда про користь сухого пару, тобто максимальна температура і мінімальна вологість. Тому лити воду на каміння у “нових банях” категорично заборонялось, а яка ж це тоді російська баня без пару? До того ж у лазні, де температура більше 100 градусів, а вологість 10-15% важко досягнути того самого “легкого пару”, що вважався особливістю російської бані, а хлюпнувши води на каміння розжарене до таких температур є велика можливість отримати опіки, а не інгаляції.

Зрозуміло, що “сучасна” російська баня дещо відрізняється від своєї попередниці. Зараз немає необхідності їхати на край лісу до озера для того, щоб попаритися у бані. Можна просто завітати у Perfect Banya і отримати колосальне задоволення. Адже те, що ополонку тепер заміняє діжка з холодною водою чи басейн, а парна не наповнюється димом під час нагрівання каміння, зовсім не робить її менш корисною. Тут, як і колись, підтримують відповідну температуру та вологість, а масаж віником виконується за Вашим бажанням, різниця лише в тому, що про це все не потрібно турбуватися, персонал Perfect Banya зробить це за Вас. Чому ми рекомендуємо російську баню? Перш за все, температура та вологість у такій парній дозволяє відвідувати її людям, яким важко переносити суху гарячу атмосферу, наприклад, фінської сауни, тобто умови тут більш комфортні. Попарившись в російській бані, Ви можете покращити власний імунітет, полегшити перші прояви застуди, якщо не маєте підвищеної температури. Під час нагрівання Вашого тіла у парній активується кровообіг та пришвидшується обмін речовин, пори на тілі розкриваються, відлущуються ороговілі клітини, підвищується тонус та пружність шкіри, з організму виводяться солі та токсини, контраст температур слугує прекрасним тренером для серцево-судинної системи. Чекаємо на Вас у банному комплексі Perfect banya & SPA, тут можна і відпочити і відновити сили організму у приємній атмосфері затишку та комфорту. Знайдіть у своєму щільному графіку час для себе і Ваш організм буде Вам вдячний!