Інфрачервона сауну: користь та ефект

Інфрачервона сауну: користь та ефект

Коли розмова стосується сауни, то найчастіше у нашій уяві виникає місце, з високою температурою та низькою вологістю, де повітря, яке ти вдихаєш здається просто розжареним.

А чи чули Ви про існування сауни, де Ваше тіло прогрівається за рахунок теплових хвиль? Мова йде про інфрачервону сауну і якщо Вам цікаво відчути на собі її особливості, то запрошуємо Вас у Perfect Banya & SPA у Хмельницькому, де серед різноманіття парних представлена ІЧ сауна. Це особливий вид парної, яка відрізняється не лише своїм виглядом, а й впливом на наш організм, про що ми і поговоримо далі.

Зовні інфрачервона сауна мало чим нагадує звичну для нас парну. Це кабіна, в якій розташований інфрачервоний випромінювач, заходячи у яку, Ви не відчуєте гарячого повітря. Особливістю такої сауни є те, що прогрівається не повітря, а саме тіло, яке знаходиться у кабіні. Прогрівання відбувається за рахунок теплових хвиль, що створюють м'яке та приємне тепло, яке здатне проникати на глибину до 4 см, на відміну від звичайних бань та саун, де тіло прогрівається на декілька міліметрів. Існують певні критерії, від яких залежить ефективність проникнення тепла до нашого тіла: довжина інфрачервоних хвиль; тривалість процедури; індивідуальні особливості людини сприймати теплове випромінювання. Коли верхні шари шкіри поглинають інфрачервоне випромінювання, воно перетворюється на тепло, що проникає в більш глибокі шари і поступово прогріває тканини організму. Доведено, що різною глибиною проникнення володіють хвилі різного діапазону, а найефективнішими вважаються хвилі довжиною 0,76-3мкм. Що до тривалості процедури, то як і у будь-якій парній, її тривалість повинна бути контрольована для того, щоб не отримати небажаного ефекту. Якщо Ви відвідуєте інфрачервону сауну вперше, то тривалість сеансу не повинна перевищувати 20 хвилин, а температуа-45 градусів. За рахунок своїх особливостей, інфрачервона сауна досить активно впливає на наш організм, тому рекомендований час перебування у ній до 30 хвилин. Якщо під час процедури у Вас з'явилися будь-які неприємні відчуття(свербіж чи печіння шкіри, сльозотеча, першіння в горлі, запаморочення, головний біль і т д) необхідно відразу покинути сауну. Крім цього, якщо

Ви страждаєте будь-якими хронічними захворюваннями, перед тим як починати відвідувати інфрачервону сауну, рекомендуємо проконсультуватися з Вашим лікарем. Як правильно підготуватися до процедури? Приблизно за 1,5 години до початку сеансу необхідно перекусити, а за 30 хв рекомендуємо випити достатню кількість рідини для того, щоб поповнити запаси рідини організму. Не бажано вживати напої з цукром, найкращим варіантом буде трав'яний чай або негазована вода. Також не забувайте компенсувати втрату рідини під час перебування у сауні. Перед процедурою прийміть теплий душ, аби Ваші пори розкрились і процес потовиділення проходив активніше. Не потрібно на шкіру наносити будь-які масла, креми та лосьйони. Захопіть із собою декілька рушників, адже рідина, що виділяється, чинить супротив інфрачервоному випромінюванню, тому бажано витирати піт, що виділяється.

Перші 8-10 хвилин Ваше тіло нагрівається, після чого починається активне потовиділення. Далі процес потовиділення сповільнюється, починає підвищуватися внутрішня температура тіла, яка у інфрачервоній сауні здатна сягати 38,5 градусів. Пізніше наступає фаза остаточного потовиділення. Після завершення процедури необхідно 5-7 хвилин відпочити, прийняти душ, використовуючи Ваші улюблені скраби та пілінги, та нанести масло чи крем на все тіло.

Відвідування інфрачервоної сауни має терапевтичний та косметологічний ефекти, а саме:

  • покращується стан нервової системи, зменшується відчуття тривоги та нервового напруження, дозволяє розслабитися та забути про безсоння;
  • зміцнюються стінки кровоносних судин, покращується кровообіг, тим самим збільшується рівень кисню, що необхідний для роботи життєво важливих органів, знижується ризик виникнення серцево-судинних захворювань;
  • стимулюється відновлення організму після активних фізичних навантажень, пришвидшується виведення молочної кислоти, що накопичується у м'язах та викликає неприємні відчуття;
  • зменшуються больові відчуття різноманітної етіології;
  • ефективно у боротьбі з надлишковими кілограмами, за рахунок глибокого та активного прогрівання усього тіла та спалення енергії, що на це витрачається; -підвищується пружність та еластичність шкіри, прискорення кровообігу та обміну речовин стимулює спалення підшкірних жирових відкладень, що зменшує прояви целюліту.

Як і будь-яка процедура, відвідування інфрачервоної сауни має деякі протипокази, адже існують такі стани, коли тепловий вплив може погіршити існуючий стан. Варто утриматися від відвідування сауни, якщо у Вас: фаза загострення хронічного захворювання, кровотечі будь-якої етіології, простудні та інші захворювання, що супроводжуються підвищенням температури, наявність новоутворень, шкірні захворювання, деякі захворювання нирок та печінки, інфекційні хвороби. Якщо у Вас виникли питання щодо безпеки відвідування інфрачервоної сауни, рекомендуємо звернутися до Вашого лікаря.

Інфрачервона сауна - зручний та ефективний метод для оздоровлення всього організму та боротьби з певними недоліками. Це парна зі своїми особливості та відмінностями від звичних для нас бань та саун. Тому запрошуємо Вас у Perfect Banya & SPA для того, щоб оцінити її у дії, відчути її специфічність на собі. Повірте, Ви залишитеся задоволеними!