Цікаві факти про масаж

Цікаві факти про масаж

Кожен із нас знає, що масаж -прекрасний спосіб розслабитися, оздоровитися чи, просто, відпочити. Існують різні види масажу і, в залежності від потреби, Ви обираєте той, що Вам до вподоби. У SPA - центрі Perfect Banya & SPA у Хмельницькому Ви можете отримати якісні послуги від майстрів своєї справи, тут представлені відновлювальний, розслаблюючий та антицелюлітний види масажу, які можуть виконуватися як мануально, так і за допомогою вакуумно - роликового апарату.

Але сьогодні ми б хотіли поговорити з Вами про деякі цікаві факти, що стосуються масажу. Для початку давайте з’ясуємо, чому ця процедура є такою ефективною? Справа в тому, що перший орган, який зазнає впливу "рук" професіонала - шкіра, загальна площа якої близько 1, 5 – 2 кв.м. Саме шкіра людини - це масивне рецепторне поле, під час дії на котре, відбувається вплив на внутрішні органи. Чому? Трішки анатомії. На 1 см куб шкіри дорослої людини знаходиться: 5000 чутливих закінчень, 200 больових, 12 холодових рецепторів, 2 теплових, 25 рецепторів, що реагують на тиск. Саме тому, що вся поверхня нашого найбільшого органу “засіяна” нервовими закінченнями, які передають імпульси до внутрішніх органів, діючи на шкіру, ми впливаємо на внутрішнє середовище нашого організму. Повернемося до цікавих фактів.

1. Перші згадки про таку процедуру в Китаї описані за 3000 років до Різдва Христового, в Індії за 700. Римляни застосовували масаж після боїв з метою зменшення крововиливів та набряків.

2. В перекладі з арабської "масаж" - "ніжний дотик".

3. 60 хвилин масажу, по ефективності відновлення сил організму, прирівнюють до 7 – 8 годин сну.

4. Жінки набагато частіше користуються цією процедурою, порівняно з чоловіками. Адже, 60 % споживачів - це прекрасна половина людства. Ми впевнені, що така тенденція пов’язана з тим, що жінки набагато більше приділяють уваги зовнішньому вигляду, стану шкіри, своїй фігурі. А масаж, як відомо, позитивно впливає на все перераховане раніше.

5. При легкому погладжуванні людина відчуває розслаблення, що є основним ефектом масажу. Якщо ж злегка торкнутися кисті руки, можна спостерігати зниження тиску та уповільнення серцевого ритму, тобто з’являється відчуття спокою.

6. Рекомендовано робити масаж відразу після інтенсивних силових тренувань, адже, він пришвидшує виведення молочної кислоти, яка накопичується після фізичних навантажень. Якщо ж робити масаж до тренувань - це покращує газообмін на 15 – 20%.

7. Масаж голови не лише знімає напругу на зменшує головний біль, а й стимулює ріст волосся.

8. Стопи - анатомічна карта всього тіла, адже на них розміщені рефлекторні точки пов’язані з усіма органами та системами. Саме тому, діючи на них, ми можемо впливати на функціонування організму в цілому.

9. Масаж обличчя надає силу всьому організму. На нашому обличчі розміщені безліч активних точок, що посилають сигнали в інші частини тіла. Тому такий вид масажу має не лише локальну, а й загальну дію.

10. Масаж, все частіше, застосовують з лікувальною метою, адже, він здатний покращити дихання, зменшити головний та м'язовий біль, зняти напругу та відчуття стресу.

Ось такими, на нашу думку, цікавими фактами про масаж, ми хотіли поділитися з Вами. Можливо, деякі з них були Вам відомі, деякі - стали відкриттям. У будь - якому випадку масаж - це корисно та приємно. Тому чекаємо Вас у Perfect Banya & SPA на сеанс масажу, Ваше тіло, організм та емоційний стан зазнає цілковитого релаксу та тонізації!