ТОП причини відвідати баню літом

ТОП причини відвідати баню літом

Побутує думка про те, що банний відпочинок актуальний, виключно, у осінньо - зимній період, так би мовити, він сезонний. На нашу думку, це зовсім не так, а відвідувати бані та сауни влітку не тільки можна, а ще й, виявляється, корисно. У цій статті, ми - команда Perfect Banya & SPA, що у Хмельницькому, спробуємо Вам про це розповісти детальніше.

Влітку, коли за вікном шалені температури та задуха, останнє про що ми мріємо - це, напевно, лазня, де тепла ще більше. Насправді, якщо відвідувати парні регулярно, наш організм адаптується до високих температур та до їх перепаду, що, у свою чергу, допомагає нам легше переносити гарячі літні дні. А зміна температур допоможе Вам залишатися у нормі під час дії кондиціонерів, які так часто стають причиною недуг улітку. Не варто забувати, що баня - відмінний тренер для серцево - судинної системи, яка однією з перших реагує на дію високих температур і від якої залежить наше самопочуття в цілому.

В теплу пору року наші потові та сальні залози працюють активніше, тому пори забиваються швидше. Саме тому, регулярне відвідування лазні допоможе Вам підтримувати шкіру у належному стані, а використання спеціальних скрабів та пілінгів забезпечить її красу, гладкість та очищення від зроговілих часточок. В жарку погоду шкіра виконує, також, захисну функцію, адже, потовиділення - процес, що активізується для захисту організму від перегріву. Тому людям, у яких порушений цей процес дуже корисно відвідувати бані та сауни, де відбувається своєрідне “тренування”, а у банному комплексі Perfect Banya &SPA кожен знайде те, що йому до вподоби, адже тут для Вас працює 5 різновидів бань та саун.

Літо - прекрасний період для початку загартовування та підвищення захисних сил організму. Підготовку до зимових низьких температур розпочинають як дорослі, так і діти. Для малечі відвідування лазні також стане гарним початком у зміцненні імунітету і багато батьків змалечку не проти зробити це сімейною традицією. Головне пам’ятати, що якщо Ви вирішили вперше відвідати банний комплекс з Вашим малюком, необхідно, для початку, проконсультуватися з Вашим педіатром. Адже існують протипоказання, як загальні так і індивідуальні, про які Ви, як відповідальні батьки, повинні знати. Проте, якщо від свого лікаря Ви отримали “зелене світло”, то ласкаво просимо! Не забувайте, що звикання дитини відбувається поступово, перше перебування у парній не повинно перевищувати 3 – 5 хвилин. Розпочинати потрібно з одного заходу, поступово збільшуючи кількість заходів до 3 – 4. Перерви повинні бути не менші ніж 20 хвилин, не забувайте слідкувати за загальним станом дитини, її настроєм та поведінкою. Такі стани, як підвищення температури, ГРВІ, загострення хронічних хвороб - протипоказання до відвідування лазні і для дітей, і для дорослих. Внаслідок великої сонячної активності, наш організм зазнає підвищеного ультрафіолетового впливу та накопичення продуктів його розпаду. Так як шкіра - найбільший орган нашого організму, саме через неї ми можемо вивести ці речовини. Сауна допоможе позбутися шлаків, токсинів та вільних радикалів, що утворюються у шкірі під дією УФ - променів, а загальне очищення організму влітку навіть потрібніше ніж в холодну пору року, через активність сонця.

Не можна не згадати, про виключно позитивний вплив відвідування лазні у боротьбі за струнку фігуру. Процеси схуднення влітку відбуваються швидше, адже, по- перше, ми маємо можливість багато часу проводити на свіжому повітрі, по - друге, у нашому раціоні переважають овочі та фрукти, збагачені вітамінами та не перевантажені зайвими калоріями, по - третє, внаслідок підвищення температури обмінні процеси в нашому організмі відбуваються швидше. За рахунок активізації кровообігу, що безперечно відбувається під дією високих температур у бані чи сауні, розщеплення жирових клітин відбувається ще активніше, а при інтенсивному потовиділенні Ви втрачаєте надлишкову рідину. Все це разом узяте активізує процеси схуднення та тонізації Вашого організму.

Саме тому, ми пропонуємо Вам не відкладати відкриття банного сезону в довгий ящик. Ми чекаємо на Вас у комплексі Perfect Banya & SPA у місті Хмельницькому, адже відвідувати нас улітку не тільки приємно, а й корисно! Сподіваємося, тепер Ви знаєте, що лазня - не сезонний відпочинок, а якісне і корисне проведення часу круглий рік.


Печать   Электронная почта