Відповіді на ТОП-10 запитання, щодо відпочинку у бані

Відповіді на ТОП-10 запитання, щодо відпочинку у бані

У Хмельницькому по вулиці Тернопільській знаходиться банний комплекс вищого класу - Perfect banya & SPA. Справжній храм здоров'я, 5 парних без обмежень у часі, масаж, різноманітні SPA-процедури. До вашої уваги основна інформація, яку необхідно знати до відвідування банного комплексу “Perfect banya & SPA”.

З чого почати?

Перший раз заходимо просто погрітися. Потрібно дати організму розпаритися, звикнути до парної. Обливатися холодною водою теж відразу не варто.

А що пити?

Чай на травах, негазовану воду. Не рекомендується під час лазні пити міцний алкоголь, це шкідливо для серця і судин.

Чи можна їсти в лазні і що?

У бані можна їсти, але не переїдати. У банному комплексі “Perfect banya & SPA” кожен має можливість замовити страви української, європейської, японської кухонь. Великий вибір закусок і гарячого.

Куди подіти телефон і цінні речі, щоб залишалися під рукою?

Цінні речі, годинник, смартфон, гаманець можна залишити в індивідуальній шафі для зберігання речей.  Шафа закривається ключем.

Для чого віник у бані?

Баня відрізняється від сухої сауни або туманного хамама не тільки вологістю і температурою. Для кращого пропарювання тіла використовується віник. Починайте з кінцівок, закінчуйте на корпусі. Бийте віником ніжно але з махом. Віник дає чудовий масажний ефект, що в поєднанні з теплом і вологістю омолоджує тіло і відновлює м'язи. Тому її так люблять спортсмени. Самому важко добре попаритися, ти не зможеш дістати віником до всього тіла, та й просто не вистачить сил. Інша справа, якщо тебе буде парити спеціальна людина.

Баня і сауна. У чому різниця?

Головна відмінність - вологість. Якщо в лазні рясно плещуть водою і відварами трав для зростання вологої пари, то в сауні пара майже немає, повітря практично сухе. Температура в бані значно вища, вона досягає 100 °С, тоді як в сауні рекомендована температура 60-80 °С. Обов'язковий атрибут - віник (найчастіше березовий або дубовий, але варіантів є маса), це відмінний масажний засіб. У сауні використання віника небезпечно. Вважається, що оздоровчий ефект в російській бані вищий, ніж в сауні. Зараз люди в основному відвідують баню і сауну з метою відпочинку і розслаблення.

У наш час в цих закладах не тільки паряться, а й спілкуються з друзями, відзначають свята і просто добре проводять час. Шанувальники здорового способу життя цілеспрямовано зміцнюють свій організм спеціальними процедурами. Висновок один: і лазня, і сауна - це приємно і корисно.