Молода мама в бані: користь чи шкода

Молода мама в бані: користь чи шкода

Perfect Banya & SPA у Хмельницькому-ідеальне місце для того, щоб поповнити організм силами, розслабитися та абстрагуватися від буденних турбот. Сучасний ритм життя влаштований таким чином, що перевтома та стрес-часті наші супутники.

Тому можливість перезавантажитися-це не просто примха, а гостра необхідність. Будь-яка робота важка та виснажлива, коли не вистачає часу на релакс, але, сьогодні, хотілося б поговорити про тих, хто, на нашу думу, як ніхто інший заслуговує на відпочинок. Річ іде про жінок, а саме про молодих матусь. Безперечно, материнство-справжнє диво, на яке чекає кожна жінка, але ніхто не стане сперечатися з тим, що це, одночасно, важка праця. І до того ж постійна. Саме тому потрібно турбуватися про себе та шукати можливість поповнити резерви організму.

Особливо це актуально для молодих матусь, адже, коли Ваш звичний, усталений ритм життя зазнає кардинальних змін, біля Вас з'явилося маленьке диво та, одночасно, 1000 нових турбот та завдань, необхідний час та зусилля аби підлаштуватися до нових умов. Звідки черпати ті самі “сили”? Можливість розслабитися та отримати задоволення-найдієвіший засіб у цьому питанні, а у Perfect Banya & SPA знають, як це зробити. 5 типів бань та саун, соляна кімната, SPA, джакузі допоможуть приємно та, головне, корисно провести час. Але! Навіть, якщо до вагітності Ви активно відвідували лазню і готові відновити цю традицію знову, та вже у статусі “мами”, з початком лактації, безперечно, у кожної жінки виникають сумніви, на рахунок безпеки такого відпочинку для грудного вигодовування. Існує безліч суперечок на цей рахунок. Будемо відвертими-єдиної думки немає, але спробуємо внести деяку ясність.

Перш за все необхідно пам'ятати, що основний критерій, яким Ви повинні керуватися у питанні “можна чи ні відвідувати лазню у період лактації”-це індивідуальний стан жінки. Якщо раніше Ви регулярно відвідували баню, маєте хороше самопочуття та бажання, то чому б і ні? Після консультації лікаря можна сміливо відновлювати подібні процедури. Але, наголошуємо, після консультації лікаря. Головне, про що варто пам'ятати у цьому випадку-це активне потовиділення та втрата організмом рідини, що спричинене дією високих температур. Тому варто ще більш активно відновлювати водний баланс для того, аби не порушити процес лактації. Цікавий факт-якщо все робити правильно, то лазня лише позитивно впливає на вироблення молока, адже, нагріваючись, посилюється кровотік усього нашого організму, що, в свою чергу, стимулює утворення молока. До того ж, банні процедури-прекрасний спосіб відновлення фізичної форми після вагітності. Якщо ж Ви, все-таки, плануєте похід у лазню, ось Вам декілька рекомендацій, які необхідно взяти до уваги!

Не варто повертатися до старих традицій відразу після пологів, пам'ятайте, перші 6-8 тижнів Ваш організм потребує максимального відпочинку та комфорту, він відновлюється. У цей час відбувається зміна гормонального фону, становлення лактації, налаштування на новий ритм, тому не потрібно передчасно себе перевантажувати.

Навіть якщо раніше Ви з легкістю переносили максимальні температури, зараз необхідно робити все поступово. Почніть з коротких заходів(3-5 хв) та невисоких температур. Прислуховуйтесь до власного організму та підлаштовуйтесь під нього. Екстремальна зміна температури та льодяна вода тепер не для Вас. Аби уникнути проблем з лактацією замініть її прохолодним душем. Не перевантажуйте себе. Дія високих температур-своєрідний стрес для організму. Саме тому, не варто відвідувати лазню, якщо Ви знесилені, бо Ваш організм буде діяти за рахунок адреналіну, який , як відомо , головний ворог окситоцину, який відповідає за лактацію.

Варто сказати, що малий термін після пологів, лактостаз та мастит, захворювання серцево-судинної системи-є протипоказом для відвідування бані чи сауни. То ж якщо Ви молода матуся, яка в пошуках місця, де можна поповнити резерви власних сил, чекаємо Вас у Perfect Banya & SPA у Хмельницькому. Тут Ви віднайдете спокій та відпочинок, а Ваш організм-максимум заряду, адже активізується робота усіх внутрішніх органів, а приємним бонусом стане можливість відновити фізичну форму.


Печать   Электронная почта