Масаж - панацея від болю в спині

Про масаж спини більшість найчастіше замислюються тоді, коли вона починає хворіти. Як правило, масаж досить ефективний як спосіб оздоровлення і позбавлення від болю не тільки в цій зоні, а й у цілому. Дійсно, це панацея, що дозволяє не тільки забезпечити порятунок від напруги, що накопичилася, а й нормалізувати кровообіг, зміцнити й підтягти м'язи. Практично при всіх хворобах хребта показаний курс масажу.

 

Масаж спини практично не має протипоказань, однак в деяких випадках він необхідний категорично. Перш за все, це біль в спині. В основному саме вона змушує людину відправитися до масажиста. Однак нерідко люди доводять себе до такого стану, що біль вже не дає нормально жити, а в деяких випадках буквально приковує до ліжка. У тому випадку, коли остеохондроз вже вразив міжхребцеві диски, це тягне за собою обмеження рухливості і болю. Однак треба мати на увазі, що масаж не вилікує хворобу, а лише полегшить стан, зніме біль і напруження м'язів. При сколіозі, коли викривлення хребта вже призвело до стійкого гіпертонусу спинних м'язів, масаж стає періодичним порятунком, так як м'язова напруга викликає не тільки біль в спині, але і мігрень. Також в цьому випадку масаж розслабляє м'язи спини і ліквідує деякі прояви сколіозу.

 

Що може бути причиною болів в спині

 

Спина може боліти через перенапруження м'яза або защемлення нервових закінчень спинного мозку. Якщо біль локалізована в м'язах і не є різкою, а є відчуття, що вони важкі і налиті, при цьому біль збільшується при розтягуванні м'язів, то це ймовірно втома спинних м'язів. Зазвичай це відбувається через тривалої роботи в незручній позі і при порушенні постави або при малорухливій роботі. При різкому болю, що розповсюджується не тільки в зоні попереку, а й на кінцівки. Такий вид болю пов'язаний з проблемами нервових закінчень в спинному мозку. Нерідко такий біль виникає при поворотах.

 

Біль у спині позбавляє нормального життя, і навіть звичайні справи починають здаватися нездійсненними. В деякій мірі вирішити проблему може курс масажу. Він допоможе легко і швидко привести м'язи в більш бадьорий стан. При цьому перенапружені м'язи розслаблюються, а мляві приходять в тонус. Однак в окремих випадках масаж спини робити не рекомендується:

 

  • Масаж спини не рекомендується при подразненні шкіри і іншого роду її захворюваннях, проблемах з венами, варикозі, ламких судинах.
  • При стенокардії, інфаркті, захворюваннях міокарда та клапанів, а також при серцево-судинної недостатності масаж робити не можна.
  • Менструація, ниркові камені і камені в жовчному міхурі теж є протипоказаннями для масажних процедур, як і час після прийому їжі.

 

Є багато варіацій виконання масажу, але в будь-якому випадку виконання масажу вимагає дотримання вищевикладених правил. При цьому рішення проблеми поперекових болів вимагає комплексного підходу, тільки так можна домогтися ефективного результату.

 

Перейти:            Банний комплекс "Perfect banya"