Догляд за волоссям в Perfect Banya & SPA

Догляд за волоссям в Perfect Banya & SPA

Одна з основних прикрас для кожної жінки-її волосся. І дуже часто, аби підтримувати його у гарному стані, потрібно прикладати немало зусиль.

Гладке, блискуче та доглянуте-результат регулярного догляду чи, все-таки, генетика? Скажімо так, у кожного з нас, від природи, закладена певна густина волосся і, насправді, на неї важко повпливати. Щодня ми втрачаємо близько 0,003 % волосся і цей процес є абсолютно нормальним. Але виникають стани, коли цей процес перестає бути фізіологічним, і необхідний комплексний підхід та консультації фахівців. Не будемо втручатися у роботу дерматологів та трихологів, а поговоримо сьогодні про догляд. Так, так, саме ці рутинні маніпуляції, які ми регулярно виконуємо, на пряму впливають на стан шкіри голови та волосся.

Ми регулярно наголошуємо на тому, що банні процедури у Perfect Banya & SPA - це прекрасний спосіб догляду за шкірою, а як що до волосся? Чи не шкодять високі температури Вашій красі? Чи, можливо, парна може допомогти у догляді за волоссям?

Давайте розбиратися!

Дехто вважає, що захисна шапочка для бані-це просто цікавий предмет одягу, який, швидше, одягається для розваги. Насправді, це зовсім не так. Наше волосся на 15 % складається з води, яка під дією високих температур схильна до випаровування. Саме тому, найагресивнішого впливу наша шевелюра зазнає саме у саунах, де високі температури та низька вологість. В результаті частого відвідування саун, особи із сухим волоссям можуть спостерігати підвищену ламкість волосся, відсутність блиску , втрату еластичності. То ж якщо виникає сухість, то це “оцінять” власники жирного типу волосся, подумаєте Ви. Зовсім ні. Справа в тому, що під дією високих температур, які висушують шкіру голови, сальні залози лише активніше починають продукувати себум, тому жирне волосся стає ще жирнішим. Перебування в парній, де нижчі температури та висока вологість, не так шкодить волоссю, але після процедури Ви можете спостерігати надмірне його розпушування, особливо, якщо Ви власниця кучерявого волосся. То баня-вирок для краси волосся? Зовсім ні! Варто дотримуватися деяких правил, які допоможуть зберегти Вашу косу красивою та неушкодженою!

Не потрібно нехтувати захисними шапочками під час відвідування бані. Віддайте перевагу тим, що виконані з хлопку або войлоку, а не синтетичним. У парній краще зібрати волосся. Так буде і зручніше і нічого не буде “випадати” з під захисної шапочки. Використовуйте м’які резинки, що не перетискаюсь волосся занадто туго і не було заломів.

Не варто відвідувати баню, безпосередньо після фарбування волосся, адже зараз воно особливо ослаблене та беззахисне. Не рекомендують заходити в парну із щойно вимитим мокрим волоссям. Згадаємо структуру волосини! Вона складається з лусочок, що щільно прилягають одна до одної.

Так от, у вологому волоссі ці лусочки відкриті і таке волосся ще більше піддається згубному впливу високих температур.

Якщо Ви користуєтеся масками, слідкуйте за тим, аби в їх складі були лише натуральні компоненти.

Дотримуючись цих простих правил, Ви зможете нівелювати негативний вплив гарячого повітря на волосся. Але, варто сказати, що Perfect Banya & SPA-прекрасне місце, де можна ефективно доглянути за волоссям. Як саме? Аналогічно тому, як важливо регулярно глибоко та ефективно очищати шкіру нашого тіла, важливо очищати шкіру голови. Усі косметичні засоби, які ми використовуємо для укладки, гарного розчісування, блиску та шовковистості волосся накопичуються на поверхні шкіри. Тим самим закупорюючи пори та перешкоджаючи проникненню поживних речовин. Цю проблему вирішує регулярне використання скрабу для шкіри голови, який ефективно очищає, покращує кровообіг, стимулює волосяні фолікули. А коли найкраще використовувати скраб? На розпарену підготовлену шкіру голови, після парної. Баня вважається ідеальним місцем для використання живильних та зволожуючих компонентів, адже під дією тепла активні речовини набагато глибше проникають у структуру волосся. Зазвичай, весь процес відвідування парної займає 2-3 години. За цей час цілком можливо виконати повноцінний догляд за волоссям, в той час як вдома, часто, бракує часу.

Краса потребує жертв? На нашу думку, краса потребує часу та трішки старань. Приходьте у Perfect Banya & SPA у Хмельницькому, де можна провести час приємно та корисно. А краса? Краса у кожному з нас!