Сауна - крематорій для жирів. Пасивне схуднення в сауні.

Ефективність лазень і саун як засобу для схуднення вже ні у кого не викликає сумнівів - вже дуже багато про це пишуть і говорять. Чи так це насправді, або ж ефективність парних надмірно перебільшена? Пропонуємо вам розібратися в цьому питанні, звернувшись до компетентних фахівців і відгуками тих, хто регулярно відвідує сауни і лазні.

 

 

Думка лікарів

 

Практично всі лікарі-дієтологи і фізіотерапевти однозначні в своїй думці: перебування в парній сприяє нормалізації ваги. Ефект пояснюється підвищеною температурою, яка виступає в ролі каталізатора обмінних процесів. Більш того, жар сприяє розм'якшенню підшкірних жирів, тим самим попереджуючи виникнення целлюлітних утворень. Під час банних процедур з організму виводиться безліч солей і токсинів, що також сприяє посиленню метаболізму і, як наслідок, зниження ваги.

 

Народна медицина

 

Проблема надмірної ваги відома з незапам'ятних часів, і з незапам'ятних часів народна медицина застосовує безліч різних засобів, у тому числі лазні і сауни. Користь водних процедур на тлі високої температури згадувалася ще в стародавніх трактатах Авіценни ( «Канони лікарської науки»), Гіппократа і багатьох інших цілителів того часу. Русь не відставала: в народі для схуднення практикувався прийом лазні з медово-соляними мазями, а також різноманітними складами на рослинно-мінеральній основі (ромашка, звіробій, лимонник, хрін і багато іншого).

 

Прихильники лазні

 

Серед тих, хто регулярно ходить в лазні і сауни, є і такі, що страждають надмірною вагою. Ці люди небезпідставно говорять про те, що лазневі процедури допомагають їм якщо не повністю позбутися від проблеми, то хоча зупинити процес перебору ваги. У кожного з цих людей є власні рецепти і пояснення ефективності; прислухайтеся до цих людей - їх думка базується на незамінного особистому досвіді. «Парилка - це крематорій для жирів», - так стверджують ті, хто власним прикладом довів позитивний вплив лазні або сауни на нормалізацію ваги.

 

І всеж …

 

Можливо, пасивний метод схуднення за допомогою сауни зручний і простий, але є деякі нюанси, на які ми вам рекомендуємо звернути увагу. Сучасній науці відомо безліч підтверджень дієвості лазень і саун для схуднення. Проте, на думку фахівців, найкращий ефект досягається завдяки комплексності. Інакше кажучи, не варто сприймати парилку як панацею: для швидкого схуднення краще використовувати і парилку, і дієти, і фізичні вправи.

 

Перейти:            Банний комплекс "Perfect banya"