Хамам – турецька баня у Perfect banya & SPA

Хамам – турецька баня у Perfect banya & SPA

Хамам – турецька баня у Хмельницькому, що з'явилися за часів Римської імперії. Довгий час хамам вважався символом східної культури та традицій, а також місцем, що допомагає людині розслабитися та привести в порядок своє тіло та душу, позбавляючись всього непотрібного.Тобто, хамам – екзотична баня, що прийшла до нас зі східних країн та має ряд особливостей, в порівнянні зі звичайною парною. Її основні відмінності:

 

Мікроклімат. Головною особливістю турецької бані є максимально підвищена вологість повітря. Температура в таких умовах відчувається набагато сильніше, ніж у сухому середовищі. Тому в хамамах температура повітря коливається в межах 40 – 60 °С. Такий мікроклімат корисний та приємний для організму і, до того ж, переноситься легше, ніж високі температури сауни.

Температура в турецькій бані підтримується за рахунок рівномірного прогрівання стін, підлоги, лежаків. Вологість створює спеціальний пристрій – парогенератор.

Інтер'єр. На відміну від саун, де частіше використовують дерево для обробки стін, в оформленні хамаму основне місце посідає натуральний камінь, мозаїка та кераміка, що плавно та рівномірно передають тепло, будучи посередником між тілом людини та нагріваючою системою.

Ритуал відвідування хамаму. До турецької бані часто приходять розслабитися, побути в тиші, але при бажанні можна пройти традиційний турецький ритуал:

  1. Для початку необхідно розігріти свій організм, увійшовши в баню Ви повинні звикнути до нової атмосфери, відрегулювати власне дихання.
  2. Коли організм розпарений, настає черга для ПІЛІНГУ спеціальною рукавицею з шороховатою поверхнею. Під час цієї процедури з розпареної шкіри легко видаляються зроговілі клітини, покращується її колір, підвищується тонус, активуються обмінні процеси
  3. Мильний масаж – в мішечку з бавовни збивається оливкове мило(або будь – яке інше мило з багатим на поживні речовини складом)до отримання густої піни, якою проводиться масаж. Під час цієї процедури змиваються всі ороговівші клітини після пілінгу, знімається напруга у м'язах та суглобах.
  4. Після водних процедур настає час розслабляючого масажу, під час якого очищене тіло насичують натуральними маслами. Шкіра зволожується, збагачується поживними речовинами, тіло розслабляється.
  5. Заключним етапом є відпочинок,  тіло охолоджується до звичайної температури в той час, як Ви насолоджуєтеся чашкою ароматного трав'яного чаю.

Відвідавши хамам Ви маєте можливість відпочити не лише душею, розслабитися, набратися сил та енергії, зняти напругу та стрес, а й отримати немало користі для організму. Відбувається активація обмінних процесів, що допомагає в боротьбі з надлишковою вагою та целюлітом. Шкіра очищається від зроговілих клітин, нормалізується робота залоз, за рахунок зволоження та живлення шкіри. Очищаються дихальні шляхи, вологе повітря полегшує відходження мокротиння. Відбувається загальна тонізація організму, підвищується його опірність до негативних чинників зовнішнього середовища. Зменшуються болі в м'язах та суглобах, за рахунок їх розігрівання та розслаблення, підвищується тонус судин.

Але не можна забувати про існуючі протипоказання до відвідування бані, до яких відносяться загальносоматичні захворювання, запальні захворювання,  що супроводжуються підвищенням температури , загострення хронічних станів, інфекційні захворювання та хвороби шкіри.

То ж запрошуємо Вас відвідати турецьку баню, для отримання порції задоволення для Вашої душі та користі для Вашого тіла. Гарний відпочинок та незабутні враження гарантовано.Ви захочете повернутися!