Сраб чи пілінг?

Сраб чи пілінг?

Блог Просмотров: 5891

Один із доступних та ефективних методів догляду за шкірою обличчя та тіла, підтримання її у гарному стані-регулярна ексфоліація.

Про це ми часто розповідаємо в контексті правил відвідувань парних у Perfect Banya & SPA, а також у складі СПА комплексів Вам пропонується процедура пілінгу та скрабування. Чому цей процес такий важливий для нашої шкіри? Справа в тому, що у нашому організмі регулярно відбувається процес оновлення клітин, і найбільший наш орган-шкіра-не є виключенням. Інколи, внаслідок подразнюючих факторів, непідходящого чи неправильного догляду, з плином часу процеси регенерації порушуються або сповільнюються. Саме тому так необхідно регулярно проводити ефективне очищення шкірних покривів, для чого і використовують скраби та пілінги.

Доволі часто ці два засоби вважають синонімами, або ж думають, що для пілінгу використовують скраб. Правда, процеси в деякій мірі схожі, але ефект та засоби відрізняються, тому сьогодні постараємося з цим розібратися.

Скраб - це засіб, котрий відлущує зроговілі клітини та розгладжує рельєф шкіри. Практично відразу після застосування скрабуючого засобу, Ви можете оцінити ефект, адже отримуєте красиву та гладеньку поверхню шкіри, що приємна на дотик. Тобто, засіб працює на поверхні. Якщо ж говорити про пілінг, то ця процедура діє на більш глибокі шари шкіри і, часто, використовується для освітлення пігментних п'ятен, омолодження, згладжування рубців. Мета, з якою використовуються скраби та пілінги-одна, отримати гарну гладку шкіру, але час, за який Ви зможете оцінити ефективність процедури, та глибина дії засобів-різна. Зазвичай скраб має два основних складники: основа(крем або гель) та абразивні елементи, які створюють ту саму механічну дію. В якості абразиву, часто, використовують гранули солі та цукру, подрібнені кісточки, кавові зерна. В залежності від того, що слугувало основою скрабу, він може бути масляний або водний. Консистенція масляного скрабу може бути різною, від більш рідкої до пастоподібної. Такі засоби ідеальні для шкіри, яка потребує додаткового живлення та зволоження. Скраб на водній основі, складається, в основному, із ефірних масел, абразивом тут слугують целюлозні та силіконові часточки, ефективний у догляді за чутливою та сухою шкірою.

Коли? Як? Для чого? Процедура скрабування-це не щоденна рутина, проводити її необхідно два, три рази на тиждень, аби отримати хороший ефект та не нашкодити. Як і будь-яка beauty процедура, засіб та спосіб підбирається відповідно до Вашого типу шкіри. Такий догляд рекомендовано робити на підготовлену шкіру, тому ідеальним варіантом стане процедура скрабування у парній в Perfect Banya, де Ваша шкіра розпарена, очищена та готова до ефективної ексфоліації.

Протягом дня, а, надто, під час фізичної активності, потові та сальні залози активно працюють та виділять свій секрет, до якого з легкістю прилипають часточки пилу та залишки косметичних засобів, які ми наносимо на своє тіло. Просто приймаючи душ, Ви не в змозі якісно очистити шкіру від усіх накопичених забруднень, які заважають оновленню клітин та перешкоджають поживним речовинам проникати в організм, блокують тканинне дихання. До того ж, використовуючи на постійній основі мило чи гель для душу, Ви ризикуєте пересушити шкіру, змиваючи з її поверхні захисний шар. Саме тому, прекрасним засобом для глибокої очистки шкіри, який, навпаки, здатний зволожити її, стане скраб. Також у випадку, якщо окрім базових складників, скраб містить у собі поживні речовини, вітаміни, масла, окрім ексфоліації Ви отримаєте повноцінний догляд та м'яку, пружну, гладку шкіру. Якщо Ваша шкіра тьмяна та втомлена на вигляд-це, такий собі, “дзвіночок” для Вас про те, що на поверхні епідермісу накопичилися ороговілі клітини, які заважають ефективному на фізіологічному оновленню шкіри. Використання скрабу має прекрасний тонізуючий ефект. Рухаючись по масажних лініях, абразивні частинки активують кровообіг, покращується мікроциркуляція в поверхневих та більш глибоких шарах шкіри. Така процедура доволі ефективна у боротьбі з підшкірними відкладеннями і, часто, використовується у комплексному догляді для корекції фігури. І не забувайте, що після ексфоліації та покращення кровообігу, Ваша шкіра в рази краще поглинає догляд, який

Ви застосовуєте після скрабу, активні компоненти косметики будуть набагато ефективніші.

Для отримання найкращих результатів варто дотримуватися певних правил:

після використання ексфоліантів обов'язково скористайтесь зволожуючим кремом або молочком для відновлення ліпідного балансу шкіри. Любіть себе та своє тіло, даруйте йому відпочинок та догляд. А найкращим подарунком для себе чи для того, хто Вам дорогий, буде відпочинок у Perfect Banya & SPA у Хмельницькому. Тут підберуть комплекс, який підійде особисто Вам. Повірте, Ви будете задоволені!

Печать